HTML

Camp * Woods VA, USA 2011

Kalandozásaim az USA-ban, melyet a Campleaders program segítségével valósítok meg. 2 hónap tábori meló, 1 hónap utazás :) Ezt a blogot pedig azért hoztam létre, hogy a családtagok, barátok, haverok, ismerősök és ismeretlenek olvasgathassanak a kinti élményekről. Vajon tényleg mindenki kövér az USA-ban? Tényleg minden ötször akkora mint Mo.-on? Mindenről beszámolok! :)

Friss topikok

Az első

2011.04.07. 12:12 :: adamki

Ééééés igen! Elérkezettnek láttam az időt, hogy létrehozzam első blogbejegyzésemet!
A mai nap folyamán ugyanis lezajlott a vízuminterjúm, némi sorbanállás és a tanulmányaimmal, illetve munkámmal kapcsolatos kérdés után - amit a konzulens intézett hozzám - a következő mondat hagyta el a kérdező száját: "Your visa is approved", vagyis megkaptam a vízumot, mehetek az USA-ba dolgozni! Ezután valamikor majd visszakapom az útlevelemet, benne az érvényes engedéllyel. A követség egyébként belül nagyon modern, persze óriási amerikai zászló a folyosón. A bejáratnál fémdetektor, -gondolom- szükségszerűen motozás, elektronikai eszközöket le kellett adni (paranoia). Az interjú pedig egy olyan teremben zajlik, ami egy az egyben egy modern bankhoz hasonlít - ablakok, mögöttük emberek :), s sorszám alapján hívnak be. Belül minden "amerikaias", a tűzjelző az ajtók... hát nem tudom pontosan leírni, de ezek a tipikus dolgok. Ujjlenyomatot vesznek, mind a 10-ről :), majd feltesznek egy pár kérdést, tőlem konkrétan ezeket: mit fogok csinálni az USA-ban, mit tanulok, hol fogok dolgozni. Kb ezekre a kérdésekre készített fel a campleaders is, úgyhogy sok meglepetés nem ért. Volt olyan ember is, aki magyarul ment oda - persze nem a mi csoportunkból - és tudott kommunikálni a konzulenssel, hát vicces hallani egy amerikai angol anyanyelvű embert magyarul megszólalni :)


Húha - ez még csak a jelentkezés

Aki esetleg nem tudná még, Virginia-ban fogok dolgozni, mint "Facilities Assistant", egy lány-cserkésztáborban. Mint sofőr is jelen leszek, ha valakit hozni-vinni kell, reptérre vagy orvoshoz, az is az én dolgom lesz. Remélem sokszor adnak alám autót, mert igazán ki akarom próbálni, milyen a US Highyway-eken döngetni :)
Lehet egyébként nyugodtan kommentelgetni itt is, de ehhez lehet, hogy regisztrálni kell indapass-os felhasználónevet.

Na csokoláda!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaialom.blog.hu/api/trackback/id/tr142806924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása